Velkommen ut på tur

Velkommen til min nyopprettede reiseblogg !

Ideen til denne slo ned en ettermiddag på jobb, og da var det bare å opprette en blogg til.

Jeg vil beskrive mine turer til nær og fjern, ledsaget av reisebilder og andre minner jeg samler på turen.

Små tips om steder jeg kjører forbi, eller er spesielt glad i, blir det også plass til.

God reise !

søndag 28. mars 2021

Primstav og polarhelter 28.3.2021

I går hadde vi en kjøretur i bygda her for å sondere terrenget for nye utleggsmuligheter. Det ble grei kjøretur i Atndalen. Her ser dere litt av Rondane, som får bli bilde fra denne turen. Litt hemmelighetskremmeri må det jo være

Vi hadde planlagt tur i dag og, og hadde som mål å dra til Rena via Hanestad for å endelig finne polarheltene vi har lett etter så lenge. Men altså, i dag fikk vi virkelig se at ryktet om at det er snøhull på Rena ikke bare er et rykte. For makan til mengder. Vi bestemte oss fort for å komme tilbake når snøen er borte.

Nåvel, vi hvilte ikke på våre laurbær i dag heller og fikk logget de to labcacherundene med bonus, samt noen tilfeldige cacher langs veien. Men aller først: Hanestad.

Her fikk LarsET logget GC8A10M Hanestad stasjon/Elverhøi skysstasjon

Hanestad stasjon er en av de opprinnelige jernbanestasjonene på  Rørosbanen. Den ble åpnet da Rørosbanen ble satt i drift, og ligger i Rendalen i Hedmark fylke. 

På andre siden av veien ligger Elverhøi skysstasjon. Midt mellom Oslo og Trondheim, der Glomma slynger seg gjennom Østerdalens perle, Hanestad, finner du Elverhøi Skysstasjon. Elverhøi ble bygget i 1879 som skysstasjon. Og åpnet samtidig med at jernbanen kom til Hanestad.

Selv fikk jeg logget GCBDPZT Hanestad kirke som er en langkirke fra 1926 på Hanestad i Rendalen kommune, Hedmark fylke. Det bor om lag 90 mennesker i kirkens nedslagsfelt. Byggverket er i tømmer og har 180 plasser og galleri og ble innviet 19. desember 1926 av prost Chr. Eriksen. Altertavlen har motivet «Jesus og barna», og er laget av Charles W. Strøm og Gunnar Inseth. Kirkesølvet er altermugge, brødeske og fat, kalk med skje, særkalker med brett, to blomstervaser. Det er også dåpsmugge og dåpsfat i sølv. Orgelet er et pnevmatisk orgel fra Jørgensen.


Etter dette satte vi kursen sørover mot Rena, med logging av noen cacher underveis. Jeg fikk logget

Vel framme på Rena, ble begge labrundene med bonus tatt: Rundtur på Rena med bonuscache GC94EYT LAB-Bonus. Rundtur på Rena, og Labberunde på Rena. Og mannen fikk på hjemveien logget GC8HFGN Primstaven - 20. januar - Brødremesse. Han skulle logget flere, men flere geocachere opplevde å bli kastet ut av sine konti og det var ikke annet å gjøre enn å dra hjem.


Til slutt kan vi nevne at vi i år kommer til å legge ut Primstav-cacher for sommerhalvåret. Vi avslutter turen her, og ønsker velkommen til besøk på disse.

Vi minner også om at Stor-Elvdal kan by på en allsidig mengde cacher for enhver smak. Velkommen skal dere være!

Koppang 28.3.2021

LarsET og Wenche5050

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar