Velkommen ut på tur

Velkommen til min nyopprettede reiseblogg !

Ideen til denne slo ned en ettermiddag på jobb, og da var det bare å opprette en blogg til.

Jeg vil beskrive mine turer til nær og fjern, ledsaget av reisebilder og andre minner jeg samler på turen.

Små tips om steder jeg kjører forbi, eller er spesielt glad i, blir det også plass til.

God reise !

mandag 10. mai 2021

30 mil på hjul og ca 30 små påskevandringer 1.4.2021

Det må være god tradisjon og være med på påskevandringer, til minne om hva man nå enn måtte tro på. Skjærtorsdag dro vi ut på tur og lagde våre egne små påskevandringer, små minner som skal nedfelles i ord og bilder fra denne turen.

Vi startet hjemmefra ca 9.30 og returnerte ca kl 20. Det ble mange timer på hjul, men heldigvis med mange avbrekk. Ruta gikk fra Sollia, over Venabygdsfjellet til Ringebu, oppover Gudbranddalen til Dombås, over Dovrefjell til Hjerkinn, og så via Folldal og hjem. 

Hovedmålet med dagens tur var å snuse på labcachene i Sør-Fron og på Sel, logge løste mysteries og gjøre en vedlikeholdsrunde på våre egne cacher underveis. 

Turen startet med at jeg skulle logge GC9383E X-Mjøs#14 - Grøtnissen, en cache som opprinnelig var en del av X-Mjøs adventskalender 2020. Her beskrives historien om fjøsnisser og grøt som settes ut til jul. Her er dessverre bare nissemor hjemme, siden selveste grøtnissen er på trimtur fordi han har spist for mye grøt.Vel framme i Ringebu fikk LarsET logget følgende cacher:

Vel ferdig med Ringebu, hvor vi i tillegg til å logge hverandres cacher fikk foretatt nødvendige eiertilsyn. Det er viktig når man er cacheeiere.

Så kunne vi starte på labcachen Sør-Fron på 1-2-3. Her besøkte vi Fryasletta, Dalegudbrands gård, Kommunesenteret, Jørstad gård og Sygard-Grytting, et lite knippe utvalgte steder for rask lokalhistorie.

I tillegg logget undertegnede GC8RFFX Harpefoss Jernbanestasjon, Ferden gikk deretter videre til Vinstra, hvor jeg fikk logget GC8Z85Q - Sødorp kirkeGC8Y311 - Vinstra stasjonGC8R595 - Peer Gynt og GC8R50P - Vinstra, mens LarsET logget GC8R5KZ - Anleggsarbeideren og GC8R4NZ - Festivaler på VinstraVidere nordover Gudbrandsdalen bar det, neste stopp var Kvam hvor vi logget en hver, 

Det er mye historie i denne dalen, det ene stedet avløser det andre, nå kommer vi snart til Kristin Lavransdatters rike. Her satt Sigrid Undset og skrev romanene om Kristin, datter til storbonden Lavrans i Sel i Gudbrandsdalen. Romanen følger henne fra hun er ei lita jente og til hun dør som en middelaldrende enke. Før dette var det et par løste myster som stod på tapetet, GC8RCWC - Klarert og GC8RCYB - Enkel

Gjennom punktene i labcachen Kristin Lavransdatter virkeliggjøres hovedpersonen, miljøet der hun levde og rundt selve romanen og forfatteren Sigrid Undset. Hun har en spesiell betydning for oss solliværinger, siden en av hennes stamfedre er født og oppvokst der. På Jørundgård Middelaldersenter ble mye av filmen om Kristin Lavransdatter spilt inn. Vi var innom Romundgard som tilhørte erkebiskopen av Nidaros, Laurgard hvor Sigrid Undset skrev mye av bøkene om Kristin, og ikke minst den vakre statuen av Kristin, noe av det fineste jeg har sett. I miljøet rundt omkring i dette området kunne vi nesten se for oss den vakre Kristin der hun levde blant sine. Vi fullførte 4 av 5 punkter på denne runden i denne omgang.


På vei videre nordover kommer vi inn i trange Rosten, hvor den gamle brua GC8R4Z9 Rosten Bridge ender ut i intet mot E6. Til og med skiltene står enda, et sted vel verdt et besøk.Vi hadde planer om å kjøre hjem over Folldal denne kvelden, og det gjorde at vi nå begynte å redusere antall cacher som skulle tas, men på strekningen til Dombås var vi innom GC8B207 Dovre stasjon
Etter påfyll av mat og drivstoff på Dombås steg vi oppover til mektige Dovrefjell, hvor det ble stopp midt på fjellet og logging/ettersyn av 2 cacher i serien Myter og sagn på Dovrefjell, samt en jernbanecache: GC89ZXZ Vålåsjø stoppestedGC8V52T Anfinnsbrue og GC8V2ZQ Gml Kongeveg.Som dere ser var det lite snø på Dovre på dette tidspunktet, men det har nok kommet noe i ettertid. Det er bare vi som er litt sene til å skrive om reisen.

På Hjerkinn satte vi nesa på hjemvei og var innom cachene GC89Z4P Dalen kirkeGC89ZV3 Dalholen og GC89ZTW Vårtun. Litt vedlikehold ble det også tid til underveis på hjemveien.Atter en lang cachedag var over og en god runde med blanding av funn og vedlikehold. Sånn er det å være cacheeier.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar