Velkommen ut på tur

Velkommen til min nyopprettede reiseblogg !

Ideen til denne slo ned en ettermiddag på jobb, og da var det bare å opprette en blogg til.

Jeg vil beskrive mine turer til nær og fjern, ledsaget av reisebilder og andre minner jeg samler på turen.

Små tips om steder jeg kjører forbi, eller er spesielt glad i, blir det også plass til.

God reise !

fredag 5. mars 2021

Tur til Flisa 27.2.2021

Vi bråbestemte oss for å ta en tur til mer vårlige strøk denne lørdagen. Det kriblet i cachefoten, etter å komme i gang etter en lang vinter. Vi laget oss en liste på geocaching.com og dro i vei via Elverum. Vi har jo et godt stykke vei å kjøre før vi kan starte cachingen. Vi startet hjemmefra i ganske grått vintervårvær, men jo lenger sørover vi kom, jo mere lysnet det, og på Flisa var det faktisk helt snøfritt i de områdene vi beveget oss.

I Elverum var hovedmålet å logge lab adventure-cachen Litt historie i Elverum med tilhørende bonus.

Før vi kom så langt stoppet vi ved 2 tradisjonelle cacher, GC8PTTA Elverum hundeklubb og GC90CT0 Grindalsmoen for å få med oss noen cacher langs veien. Vi fikk vite mer om hundeklubben og bakgrunnen for at den ble stiftet, interessant. Den andre cachen var det vel ikke så mye å si om, men vi fikk da en svipptur innom den nye pendlerparkeringen langsmed den nye riksvei 3/25 rett vest for Elverum. Cachene ble i greit funnet og logget, selv om det på den ene var ganske dyp snø å vasse i. Men hva gjør man ikke for å få tak i skattene.

Så var turen kommet til labcachen, som startet på torget og endte opp lengst sør i Storgata. Vi startet ved Lasskjøreren. Dette er et monument som skal minnes lasskjørerne som i gamle dager dro på markeder med varer for salg, bl a til Grundsetmart'n. Monumentet er laget av Skule Waksvik, og ble avduket i 1986 av bl a Kong Olav V. På neste stopp fikk vi litt informasjon om Christianfjeld festning.
Christiansfjeld festning ved Øverleiret i Elverum ble anlagt i 1683 av feltmarskalk Gustav Wilhelm Wedel Jarlsberg under navnet Hammersberg skanse. Under kong Christian 5. s besøk 14. juni 1685 fikk festningen navnet Christiansfjeld. Festningen ligger i et sentrumsnært naturområde med historisk betydning og gammel militær aktivitet. Deretter fikk vi i tur og orden informasjon om Rådhuset/Kulturhuset og den gamle banken på Bankhjørnet. Når vi hadde fullført runden fikk vi koordinater, som kunne brukes til å identifisere plasseringen til bonuscachen, som selvfølgelig også ble logget. GC8WJR1 Storgata Elverum LAB-bonus.

Vel ferdige i Elverum gikk ferden videre til Flisa. Vi fant ut at vi hadde et par cacher på blokka der som ville ta litt tid, så da fant vi ut at det var like greit å benytte resten av dagen til disse, nemlig multien GC1GB12 Flisa og lab cachen Landsbyen Flisa med bonus GC92BV2 Bonus lab cache Flisa. Cachene hadde noen felles punkter for innsamling av opplysninger, slik at vi kunne slå to fluer i et smekk flere steder.

Vi omtaler punktene i den rekkefølgen vi tok dem, det ble litt annerledes enn etter boka. Vi startet ved Åsnes sykehjem, hvor det er plassert 2 kunstverk. Temmerfleitar'n er er selve symbolet for Åsnes kommune. En tid var Temmerfleitar’n kommuneemblem og kommunevåpen, men ble ikke godkjent av myndighetene. I dag står skulpturen, som er laget av kunstneren Magne Raudberget, her ved sykehjemmet. Den andre skulpturen her er Øyesten, en bauta med øyne i alle størrelser og fasonger, ganske artig når man studerer den nærmere. Det er den danske kunstneren Lars Petter Christensen som har laget dette kunstverket. Vi fikk også litt informasjon om kommunehuset og beredskapssenteret på to av punktene, før vi kom oss til det navnløse kunstverket i Solør-gneis som er reist ved Solør videregående skole. Det er den danske kunstneren Wolfgang Ellmann som har laget denne skulpturen. Vi gikk noen ganger rundt denne skulpturen og snakket om hva den kunne forestille, og min mann (selvfølgelig hadde jeg nær sagt) var ganske sikker på at dette var kvinnefigurer. Jeg er enig med han.


Vi kom oss i mål med alle punktene, og kunne etterhvert beregne koordinatene for skattene vi skulle finne som belønning. Finalesteget for multicachen lå i nærheten av en minnebauta fra 2. verdenskrig, og vi fikk dermed sett en utrolig fin plass til som jeg ikke ante eksisterte.

Når vi skulle finne finalen til lab cachen stusset vi litt på hvordan vi skulle finne en egnet parkering, så vi stilte oss et sted vi regnet med at vi kunne komme dit. Vel, etter 137 trappetrinn på ei ikke-godkjent trapp, så fant vi fram til slutt. Det stod visst også på lappen som hang der hvilket sted som var best egnet for parkering, men det så vi altså etterpå. 

Alt i alt er vi storfornøyd med turen, og kunne vende nesa hjemover noen skatter rikere, og et velfortjent måltid på kinarestauranten på Gråberg i Elverum.

Så gjenstår det å se hvor turen går neste gang...
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar