Velkommen ut på tur

Velkommen til min nyopprettede reiseblogg !

Ideen til denne slo ned en ettermiddag på jobb, og da var det bare å opprette en blogg til.

Jeg vil beskrive mine turer til nær og fjern, ledsaget av reisebilder og andre minner jeg samler på turen.

Små tips om steder jeg kjører forbi, eller er spesielt glad i, blir det også plass til.

God reise !

mandag 10. mai 2021

Julestemning i april, tur til Rendalen 3.4.2021

Det er stort etterslep på bloggen for tiden, siden det er liten tid til å skrive noe mellom turene, blir jo så rastløs at jeg må bare ut, og mannen får bare henge på.

Vi bestemte oss for en tur i "nærområdet", ja, ikke så veldig nært. Riktignok i nabokommunen Rendalen, men avstandene er store, noe vi er vant med. Vi når ganske langt med 2-3 timers kjøring og er fornøyde med det. I et område som dette blir det ofte funn i kombinasjon med vedlikehold. Og samtidig ser vi oss jo rundt etter flere cachemuligheter, men det kommer jeg tilbake til ved en annen anledning.

I Rendalen er det mange mysterier som vi har løst, men som vi ikke har logget, det er vel noe med det som ligger nærmest. Denne dagen hadde jeg bestemt at vi skulle få gjort noe med dette, og det ble dermed logging av en del adventscacher, samt annet som lå langs vår vei.

GC37CYQ Adventsnatt Rendalen #21 På låven sitter nissenGC37CYD Adventsnatt Rendalen #16 JulesangerGC37CY5 Adventsnatt Rendalen #8 Julebakst og GC37CYN Adventsnatt Rendalen #12 Ordtak, med bl a fine gåter fra CO's hånd. Artige oppgaver som egentlig er ganske greie å løse, selv om vi nok på disse har fått litt hjelp, det skal sies.

Neste cache ble nesten vår bane, GC4CFA3 Rendalens fauna - Grevling, joda cachen ble raskt lokalisert og funnet den. Før vi hoppet av bilen for å logge hadde vi imidlertid parkert på et jorde. Idet vi skulle snu ble det raskt klart at vi holdt på å bli grevlinger selv, for vi hadde kjørt oss fast i leirete søle. Nå var gode råd dyre, hva hadde vi i bilen som kunne brukes? Jo, truger, det ble mange omdreininger på hjulet som satt fast, med dertil pynting av bilen. Det gikk nesten, men ikke helt. Hva hadde vi mer i bilen, jo kattemat! Det ble vår redning, med kattemat som strøsand kom vi oss endelig opp av grevlinghullet. Gjett om vi var lettet da! Hadde sett for oss en flau seanse hvor vi hadde måttet tilkalle bonde med traktor og greier, heldigvis slapp vi det. Etter denne episoden har vi vært nøye med underlaget, det skal sies.

Vel, vi kom oss videre på vår vei og på strekningen ned mot Åkrestrømmen ble det logging og ettersyn av hverandres cacher, samt enkelte andre cacher innimellom. Vi besøkte GC8A143 Nordre RenaelvaGC8Z720C SettefiskanleggGC8A110 LomnessjøenGC8RCW7 BæggsalenGC8Z1Z0 Mose fra Rendalen og GC8A14C Åkrestrømmen stadion

1

Snart var det på tide å finne hjemveien, denne dagen som alle andre dager, og hjemveien gikk via Koppang, opp RV 3 og hjem, hvor vi plukket noen flere cacher. GC8A14P Aasheim, en mystery om den gamle skysstasjonen med de celebre gjestene, GC8A117 Storsjøen, Rendalens hjerte, med båt som forbindelse i gamle dager, 


Langs Storsjølandet ligger det flere Primstavcacher,hvor vi har tatt for oss historiene knyttet til årets merkedager. Målet er i legge ut for alle dagene, og vi er godt i gang med siste del, som avsluttes når vinterhalværet begynner 14. oktober. I rekkefølge ble følgende cacher besøkt: GC8KGKA Primstaven - 18. mars - Petrus martyrGC8KGV7 Primstaven - 17. mars - GjertrudsmesseGC8KGJB Primstaven - 16. mars Gudmundsmesse og GC8HFEF Midtvinterdag.

Til slutt kom vi oss innom enda en Primstavcache, GC8HFCA Primstaven - 11. januar - Brettemesse, til minne om den keltiske helgenen Brictiva (Brettifa) som ble henrettet med øks. Ikke 
bare bare. Når vi så avsluttet med svarteboka, GC901T2 Cyprianus, hadde vi liksom toppet det hele.

Jammen er det mange fine steder og interessante historier i Rendalen også, men vi hadde visst om dem hvis ikke det hadde vært for denne fine hobbyen. Og alle var enige om at det var en fin tur!
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar