Velkommen ut på tur

Velkommen til min nyopprettede reiseblogg !

Ideen til denne slo ned en ettermiddag på jobb, og da var det bare å opprette en blogg til.

Jeg vil beskrive mine turer til nær og fjern, ledsaget av reisebilder og andre minner jeg samler på turen.

Små tips om steder jeg kjører forbi, eller er spesielt glad i, blir det også plass til.

God reise !

søndag 30. mai 2021

Få has på noen mysteries! 5.4.2021

 Det er noen cacher der ute som ligger inne i hodet i årevis, man er innom cachesiden av og til, og går  egentlig fort ut igjen, bare mer ergelig enn før, fordi man aner egentlig ikke hvordan saken kan gripes an. Men så er det nå slik, da, at man etterhvert blir bedre kjent med andre cachere, man treffes på event, hører litt her og litt der, og man blir heller ikke så redd for å stille spørsmål. Og den lykkefølelsen som kommer når sjekkeren blir grønn er helt ubeskrivelig.

Du kjenner deg igjen ja, da kan du jo bli med på denne reisen.

Det er noen mysteries i min barndoms  bygd som har voldt meg stor hodebry opp gjennom årene. Ja, altså, den første tiden vi fant geocacher så hoppet vi jo elegant over de blå spørsmålstegnene, de var liksom ikke-tema. Men sakte men sikkert tar nok lysten på gule smilefjes overhånd, og så ender man opp med å ta med denne cachetypen på sin ønskeliste. Og riktig hyggelig kan det være å sitte i mørke vinterkvelder og beskjeftige seg med denne delen av vår hobby.

Noen oppgaver er jo overkommelige, mens andre, som bl a disse elverumsingene har kokt sammen, de fører bare til frustrasjon og elende, inntil dagen opprinner, da man har fått hull på verkebyllen. Og da er det jo slik at ettervinteren blir ganske lang når hele kroppen dirrer etter å komme ut i våren og finne disse boksene.

Så her var vi da, på vår tur til sydligere strøk med hovedmål Elverum, Vestad, området vi kalte Texas når jeg vokste opp. 

Vi varmet opp med X-Mjøs#07 – Der nissene bor. Vi ble usikre på hvor lenge denne fikk leve, det hogges og bygges overalt. Ser nå i ettertid at cachen er flyttet.  Det er bra, da får den nok leve en stund til. 

Neste cache på programmet var enda en julecache Julenissen kommer i kveld, godt kamuflert i all sin synlighet, altså måtte vi lete litt her. 

Turens hovedmål var Norske frimerker, Elverum og TB Jakten med bonus (TB Jakten Bonus). Disse cachene har vi jobbet atskillige timer med, har fåttlitt hint her og der uten at det har ført til de helt store høyder (mulig at cella ikke går helt rundt). Vi har lært "alt" om norske frimerker og at det fantes så mange utgaver ante vi virkelig ikke. Jakten på TB 'er var litt enklere når vi først oppdaget hva vi skulle gjøre. Etter en tur med innhenting av opplysninger ble det ny tur for å finne skatten, og vi kom oss i mål både med denne og bonusen, ledsaget av en hyggelig prat med CO. Her satt de blå hjertene løst.

Etter å ha brukt litt av formiddagen i området, bestemte vi oss for en tur østover, først til Hernes kirke,  siden kirkecacher alltid er fint å få med seg. Deretter til Rot i flaggene?, en mystery vi gikk gjennom på nytt fordi koordinatene ikke stemte. 

Litt mye snø i området der øst gjorde at vi heller vendte nesa mot Stange, det finnes alltid cacher å finne. 

Norsk utvandrermuseum - labrunde med bonus Bonus Norsk utvandrermuseum

Norsk utvandrermuseum viser historien om utvandringen fra Norge gjennom de siste 200 år. Ca 1 million nordmenn har utvandret fra Norge siden 1825. De fleste kjenner utvandringen til Amerika som utgjorde ca 80 %, men mange utvandret også til Canada og til øvrige land.
Museet forteller også om de ca 25 % som vendte tilbake til Norge.Etter å ha gjennomført labrunden, ble vi enige om å stikke innom Atlungstad Brænderi. Her har vi værtflere ganger uten resultat,  og egentlig har vi gremmes over at D/T 1/1 skal være så vanskelig. Denne gangen gikk vi meget grundig til verks,  og da ble den jammen funnet.  Tenk å være så hoppende glade! Aldri har vi heller sett Mjøsa så vindfull som denne dagen. 

Det ble i tillegg et par challenge cacher Globetrotter Challenge #1 (3-2-20) og Globetrotter Challenge #4 (1 x ekvator). Challenger er morsomt det også, å jobbe for å kvalifisere seg til et eller annet. Her var det altså 3 land, 2 fylker i Norge, 20 kommuner i Norge, samt avstander 1 gang rundt ekvator som minimumskrav. Karakter bestått!

Til slutt ble det noen cacher som. påfyll på vei hjemover. Egentlig interessante cacher ut fra navnene.

Stange anno 1910 - bilen er historien om den første bile  i Stange, selvfølgelig plassert i nærheten av dagens taxisentral.

Svartelva #25, Hørsand Serien om Svartelva inneholder 40 cacher langs elva som renner ut fra Gjetholmsjøen og ender sine dager i Åkersvika på Hamar, her har vi da tatt den første, det kan godt tenkes det blir flere.

Gravfeltet på By inneholder mye interessant historie. Gravfeltet på By, eller Byhagan, ved Ådalsbruk i Løten er innlandets største gravfelt og består av over 160 registrerte graver. Gravene er tidfestet fra ca 0 og fram til ca år 1000. Jeg ble litt skuffet da jeg kom hit og ikke fikk øye på noen graver. Kanskje kunne kommunen merket dem bedre slik at de ble vist fram litt bedre. Det er tross alt Løtens urhistorie på en måte.

Ryttergrava Under veiarbeid med ny RV3/FV25 ble det funnet en rikt utstyrt ryttergrav fra slutten av vikingtida. Graven inneholdt et tveegget sverd med sølvtrådsbevikling og sølvinnlagt ornamentikk, en 52 cm lang spydspiss, en godt bevart øks og to skjoldbuler som har sittet midt på skjold som beskyttelse for hånden. En spennende historie som dere kan lese mer om ved å gå inn på linken til cachen.


Det var det me rakk, og alle var enige om at det hadde vært en finfin tur.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar